SSSH

PočetnaVijestiNova Sindikalna akcija

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Nova Sindikalna akcija

ZAGREB, 20. rujna 2022. - Hoće li se HUP-ove udruge odazvati pozivu na kolektivno pregovaranje? Od početka godine koordinacija za kolektivno pregovaranje SSSH je uputila dva poziva za početak kolektivnih pregovora u četiri sektora - metalne, prehrambene, papirne i drvne industrije te poljoprivrede. HUP-ove udruge ne pokazuju interes.

U intervjuu s Borisom Feisom, tajnikom SSSH, razgovaramo o visokoj stopi inflacije i hoće li ona uzrokovati recesiju. Ulazi li Hrvatska u pravom trenutku u eurozonu i kako će konverzija kune u euro utjecati na obračune plaća i tarife ugovorene kolektivnim ugovorima?

U Europi se nastavlja val radničkog nezadovoljstva i zahtjeva za povećanjem plaća. Patricija Ferrand, konfederalna tajnica Francuske demokratske konfederacije radnika (CFDT) osvrće se na podatak o čak milijun radnika koji su napustili svoje radno mjesto u Francuskoj.

Pratimo tijek restrukturiranja Đure Đakovića i procesa sklapanja novog socijalnog sporazuma kojim bi radnici imali siguran posao i plaću pod novim vlasnikom, češkom tvrtkom DD Aquisition a.s. Ostrva.

Sindikalna akcija je dostupna isključivo putem pretplate.
Osigurajte glasilo SSSH u svojim podružnicama i na kućnim adresama.
Za dodatne informacije pišite na: sindikalna-akcija@sssh.hr ili matija.tomasek@sssh.hr
NARUDŽBENICA
Stare brojeve pronađite OVDJE.
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom