SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSporazum o povećanju plaće u Liburniji d.o.o. Zadar

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sporazum o povećanju plaće u Liburniji d.o.o. Zadar

ZADAR, 8. lipnja 2022. – Potpisan je sporazum o povećanju materijalnih prava između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Liburnija d.o.o. Zadar, udruženih u SSSH, i Liburnije d.o.o. iz Zadra. Sporazumom koji traje tri mjeseca radnici autobusnog prijevoznika Liburnija d.o.o. dobivat će veću plaću.

Sindikati su s poslodavcem dogovorili povećanje materijalnih prava za sve radnike kroz povećanje vrijednosti bruto boda sa sadašnje vrijednosti na 35,00 kuna, a usuglašeno je i povećanje koeficijenta za vozače s dosadašnjeg koeficijenta od 1,75 na 1,90. Sporazumne strane su suglasne da će se primjena dogovorenih prava moći primjenjivati ako Gradsko vijeće Grada Zadra usvoji odluku o davanju suglasnosti i jamstva TD Liburnija d.o.o. Zadar za sklapanje kredita u iznosu od 1.300.000,00 eura.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel nakon sastanka je izjavio da nastavak pregovora očekuje u rujnu te da je jedan od razloga traženog povećanja plaća i inflacija od 10 posto. Korak je ovo naprijed prema sklapanju izmjena i dopuna kolektivnog ugovora između sindikata i Liburnije d.o.o Zadar, dijelom kojeg su najvažnije stavke, one o povećanju plaće, ovim sporazumom ispunjene na period od tri mjeseca.

Dodatni napori ulažu se u pregovaranje oko granskog kolektivnog ugovora za autobusne prijevoznike, ali i za potpisivanje ugovora između županija i prijevoznika kojim bi se napokon počela primjenjivati europska direktiva iz 2007. godine kojom javni linijski prijevoz postaje javna usluga.

 

Povezani članci:
Prosvjed vozača i ostalih radnika javnog linijskog prijevoza
SSSH i HUP zatražili sastanak s ministrom mora, prometa i infrastrukture

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom