SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiUspješan tijek pregovora STUH-a u Bluesun hotelima i Boriku Zadar

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Uspješan tijek pregovora STUH-a u Bluesun hotelima i Boriku Zadar

Zagreb, 17. ožujka 2022. - Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) trenutno intenzivno pregovara s poslodavcima Bluesun Hoteli i Borik Zadar.

U ponedjeljak je održan drugi krug pregovora s Upravom Bluesun Hotela na kojem se razgovaralo o novim okolnostima i aktualnoj situaciji u Društvu s obzirom na neizvjesnosti uzrokovane ratom u Ukrajini i sve češćeg otkazivanja rezervacija smještaja kao posljedice.

Na sastanku su prihvaćeni i svi prijedlozi sindikalne strane, među kojima i oni koji se tiču sistematizacije i boljeg vrednovanja pojedinih radnih mjesta, rasporeda radnog vremena, potreba povećanja obračunske osnovice za izračun plaća, dodatnog stimuliranja radnika i nagrađivanja za radne rezultate.

Na sastanku je ispred STUH-a sudjelovalo sedam sindikalnih povjerenika i predstavnika Podružnice, regionalni povjerenici Lovre Raffanelli i Svetislav Džale, te tajnica i pravna savjetnica Sindikata Sunčica Benović.

U Boriku je na drugom krugu pregovora održanome u utorak, ugovoreno znantno povećanje osnovice za obračun plaće s primjenom od 1. travnja 2022. Time će se povećati plaće svim radnicima - kako onima koji su stalno zaposleni, tako i sezonskim radnicima, te stranim radnicima.

Novim kolektivnim ugovorom radnici su zadržali sva stečena materijalna prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora, a za vrijeme turističke sezone 2022. poslodavac je obećao i isplatu  nagrade za radne rezultate svim radnicima.
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom