SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiNovi veliki posao za tvrtku Đuro Đaković?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novi veliki posao za tvrtku Đuro Đaković?

Zagreb, 5. siječnja 2022. - Nakon što je pred Božić Europska komisija odobrila državnu potporu od 57,4 milijuna eura za grupaciju Đuro Đaković d.d. kojom će se financirati plan restrukturiranja, nova godina donijela je još jednu dobru vijest za tvrtku.

Naime, u ponedjeljak su održana dva sastanka premijera Plenkovića - najprije s predstavnicima društva Đuro Đaković, a zatim i ministrom obrane RH Mariom Banožićem na kojem se razgovaralo o opremanju Hrvatske vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley, vezano uz ponudu Vlade SAD-a.

O mogućnosti da se u Đuri Đakoviću servisiraju navedeni Bradleyji, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH-IS) Antun Štivić kaže:

- Tko bi drugi u Hrvatskoj to trebao raditi? Đuro Đaković je napravio tenk, napravio je oklopno vozilo. Ne vidim nijednu drugu tvrtku koja bi mogla tako nešto raditi osim Đure Đakovića. Radnici Đure Đakovića imaju znanje, mogu i žele raditi sva borbena vozila, ne samo Bradleyje.

Štivić je napomenuo i kako očekuje kvalitetan socijalni sporazum s ulagačem kojim će se regulirati pitanje kolektivnih ugovora, prava radnika i ostalih socijalnih prava. U slučaju da češki ulagač na to ne pristane, govori Štivić, očekuje kako će to napraviti Vlada RH kao jedan od dioničara.

Iz medija:

Telegram: Plenković i Banožić razgovarali o kupnji američkih okopnih vozila; u Đuri Đakoviću se nadaju da će ih oni održavati

HRT: Dobre vijesti za tvrtku Đuro Đaković

RTL: Ni nakon sastanka u Vladi nije jasno nabavlja li Hrvatska oklopnjake Bradleyje. Sindikalist za RTL: 'Mi smo spremni'

Foto: HRT screenshot

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom