SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiIzašao zimski dvobroj Sindikalne akcije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Izašao zimski dvobroj Sindikalne akcije

Glavna tema zimskog dvobroja Sindikalne akcije je novi Zakon o minimalnoj plaći koji se počeo primjenjivati 1. prosinca i donosi neke dugoočekivane novosti koje je SSSH godinama tražio, a koje će imati direktan utjecaj na radnike i sindikate. Dok nam tek preostaje vidjeti kako će u praksi izgledati provedba zakona, zasad pišemo o tome što nove odredbe znače za radnike i sindikalni rad - prije svega u poticanju granskog kolektivnog pregovaranja.

Institut minimalne plaće sagledavamo i iz europske perspektive, u kontekstu Direktive o primjerenim minimalnim plaćama i dugotrajnog procesa njezina donošenja koji je u proteklih nekoliko tjedana doživio važne pomake.

Ženska sekcija SSSH obilježila je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama nizom aktivnosti o kojima više možete pročitati u novom broju.

Kao što ste već vjerojatno upoznati, prije nešto više od mjesec dana čitatelje Sindikalne akcije zamolili smo da ispune anketu kako bismo naše glasilo učinili korisnijim i zanimljivijim za naše pretplatnike. Izvojili smo najvažnije nalaze i vaša mišljenja, te smo sukladno njima i vašim prijedlozima da uvrštavamo više informacija vezanih uz svakodnevni sindikalni rad, krenuli uvoditi neke promjene. Tako možete pročitati intervju s Josipom Bralićem, sindikalnim povjerenikom Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH-IS), zatim članak o ulozi sindikalnih povjerenika i savjetima kako je obavljati što kvalitetnije, te zaključke s radionica o važnosti komunikacije, nošenja sa stresom i suradnje - kao važnim segmentima sindikalnoga rada.

Sindikalna akcija je dostupna isključivo putem pretplate.
Osigurajte glasilo SSSH u svojim podružnicama, na kućnim adresama…
Nazovite 01 46 55 052
ili
nam pišite na
sindikalna-akcija@sssh.hr ili filip.radeka@sssh.hr
te se informirajte o svim detaljima.

NARUDŽBENICA

Stare brojeve Sindikalne akcije možete prelistati OVDJE

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom