SSSH

PočetnaVijestiRad od kuće ne smije biti način smanjivanja troškova za poslodavce

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Rad od kuće ne smije biti način smanjivanja troškova za poslodavce

Zagreb, 18. siječnja 2022. - Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite RH donio odluku o obvezi organiziranja rada od kuće gdje god je to moguće kako bi se spriječilo širenje zaraze uzrokovane koronavirusom, SSSH je tu odluku podržao, ali podsjetio da takav rad mora biti ugovoren, uz suglasnost radnika, a troškove takvoga rada mora pokriti poslodavac.

Savjetnica SSSH za radno i socijalno pravo Sunčica Brnardić za Novosti je kazala kako je zakonom propisano da, ukoliko se rad obavlja na izdvojenom mjestu, radnik i poslodavac moraju posebno ugovoriti pojedina pitanja koja se odnose na korištenje sredstava rada, troškove koje radnik zbog takvog rada ima, kao i njegovo radno vrijeme.

To, podsjeća Brnardić, predviđa i Okvirni sporazum o radu na daljinu koji primjenjuju europski socijalni partneri.

- Nadležno ministarstvo nije nas uspjelo uvjeriti da bilo koja nova okolnost zahtijeva drastičnu promjenu tog koncepta. Smatramo da takva vrsta rada može biti koristan alat pomirenja obiteljskog i profesionalnog života za one kojima to odgovara, ali i da radnici koji to ne žele nikako ne mogu biti natjerani da rade od kuće. Neki od njih za to nemaju ni uvjete, a ta se vrsta rada ne treba afirmirati kao način smanjivanja troškova za poslodavce i oslobađanja od obaveza iz radnog odnosa, govori Brnardić.

Nakon prvotnog lockdowna 2020. godine, mnogi radnici koji su upućeni na rad od kuće, nastavili su posao obavljati od kuće, ali bez regulacije navedenih pitanja s poslodavcem.

- Veliki dio njih se nakon početnog entuzijazma zamorio takvim radom, ali se sada nemaju gdje vratiti jer su poslodavci u međuvremenu reducirali uredske prostore. Istraživanja, ali i iskustvo pokazuju da radnici od kuće na kraju rade puno više i puno dulje, da su pod većim mentalnim opterećenjem, konstantno "na liniji" i bez mogućnosti završavanja posla, smatra Brnardić te napominje kako je rad od kuće potrebno bolje regulirati i kolektivnim ugovorima.

Iz medija:

Novosti: Poslodavci trljaju ruke

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom