SSSH

PočetnaVijestiPredsjednik RH Zoran Milanović odlikovao sindikalne čelnike Mladena Novosela, Krešimira Severa i Vilima Ribića

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Predsjednik RH Zoran Milanović odlikovao sindikalne čelnike Mladena Novosela, Krešimira Severa i Vilima Ribića

Zagreb, 29. travnja 2022. - U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Redom Stjepana Radića sindikalne čelnike - predsjednika SSSH Mladena Novosela, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa i glavnog tajnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića - za sindikalni rad i zasluge u borbi za socijalna prava radnica i radnika.

- Odlikovanje ne dobiva baš svatko. Trebaju biti neki kriteriji. Kad u pitanju vojska, policija i još neke službe, to je manje, više jasno, a kad je u pitanju javni doprinos, to je uvijek pomalo arbitrarno. I ja od toga ne bježim. Moja odluka je da vas odlikujem, a vaša je odluka da prihvatite odlikovanje. Meni je draga, poručio je Milanović.

Sindikalnim predstavnicima Milanović je poručio da vode jako tešku borbu jer se danas, za razliku od prije 50 ili 60 godina, ne zna gdje im je suparnik.

- Sada je to puno teže i zato se toliko mučite, posebno vi koji ste više aktivni u privatnom sektoru, da u tom hibridnom sukobu prepoznate gdje je problem i da ne govorite u vjetar.

Predstavnike sindikata pozvao je da budu razumni i milostivi koliko to mogu zbog svojeg članstva, prema svakoj vlasti.

- Jer i najgora vlast bi najradije zadovoljila potrebe svojih zaposlenika. Svaka vlast bi, kad bi mogla, povećala plaće za pedeset posto i onda se bavila javnim, privatnim i mutnim poslovima.

Foto: HRT screenshot

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom