SSSH

PočetnaVijestiNovosel: Rad na određeno mora biti iznimka, a ne pravilo

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel: Rad na određeno mora biti iznimka, a ne pravilo

Zagreb, 27. listopada 2021. - Nakon što je socijalnim partnerima dostavljena podloga na temelju kojih će se nastaviti pregovori o izmjenama Zakona o radu, tema jučerašnjeg Otvorenog HTV-a bile su novosti koje su izmjenama zakona predviđene.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel istaknuo je kako će sprečavanje rada na određeno i regulacija radnoga vremena biti među ključnim temama o kojima tek treba postići konsenzus. Nakon iščitavanja materijala koje je Vlada RH dostavila, Novosel se pita što bi trebalo promijeniti u Zakonu o radu da se nešto doista promijeni. Smatra kako predložene izmjene o ograničavanju rada na određeno kod istog i povezanih poslodavaca na maksimalno tri ugovora kroz tri godine nije dovoljno, te će se, kao i mnogo puta dosada, pronaći rupe, a situacija se neće promijeniti.

- Potrebno je promijeniti pristup da je rad na određeno iznimka, a da se to učini, ovo se pitanje mora drugačije urediti, rekao je Novosel te podsjetio na inicijativu sindikata kojom bi radnik koji radi na određeno dvije godine imao pravo na otpremninu, kao i radnik koji je prijavljen na neodređeno. Time bi se, smatra Novosel, potaknulo poslodavce da zapošljavaju na neodređeno.

Novosel je istaknuo kako su niske plaće, nesigurnost radnog mjesta i neizvjesnost tri ključna faktora kojima se većina građana vodi kada odlučuje hoće li ostati u Hrvatskoj ili će otići raditi u inozemstvo.

Novosel je posebno skrenuo pozornost na regulaciju i redefiniranje radnoga vremena koja se izmjenama ovoga zakona uvodi, a za koju je izvjesno kako će dodatno narušiti ravnotežu privatnog i poslovnog života radnika. Uz ionako problematičan institut nejednakog rasporeda radnoga vremena zbog kojeg radnici ne znaju kada i koliko rade prekovremeno, uvode se i novi pojmovi koji dodatno fleksibiliziraju radno vrijeme radnika u korist poslodavaca, nudeći im mogućnost da, zbog nepredvidivog rasporeda organizacije rada, od radnika zahtijevaju promjenu radnoga vremena bez jasno utvrđenog roka unutar koje promjenu moraju najaviti.  

U nacrtu prijedloga izmjena Zakona o radu Novosel vidi određene pomake u smjeru reguliranja sustava plaća, no još je jednom naglasio važnost sektorskog kolektivnog pregovaranja, podsjetivši na Sporazum o unapređenju suradnje kojeg je SSSH potpisao s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), a kojim su se obje strane obvezale promovirati i poticati kolektivno pregovaranje.

- Očekujemo da ćemo za šest mjeseci do godine dana, umjesto dosadašnja dva sektorska kolektivna ugovora, imati četiri ili pet, te da ćemo na taj način kolektivnim ugovorima pokriti barem 200.000 ili 300.000 radnika i osigurati bolja prava i veće plaće, neovisno o Zakonu o radu.

Cijelu emisiju možete pogledati na poveznici u nastavku.:

Otvoreno: Što donose izmjene Zakona o radu?

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom