SSSH

PočetnaVijestiČlanovi sindikata informiraniji su o svojim radničkim pravima, prava im se rjeđe krše i spremniji su aktivno ih štititi

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Članovi sindikata informiraniji su o svojim radničkim pravima, prava im se rjeđe krše i spremniji su aktivno ih štititi

Zagreb, 21. prosinca 2021. - Nacionalno reprezentativno istraživanje o informacijskoj pismenosti u kontekstu radničkih prava provedeno u travnju ove godine pokazalo je kako je razina informiranosti radnika o radničkim pravima snažno povezana s članstvom u sindikatu, te učestalošću kršenja prava radnika na njihovu radnome mjestu.

Na tribini Kako do bolje informiranosti radnika i zašto je to važno za društvo, autorica istraživanja i izvršna tajnica SSSH za međunarodne odnose i razvoj organizacije Dijana Šobota predstavila je nalaze istraživanja prema kojima su članovi sindikata znatno informiraniji o radničkim pravima, prava im se značajno rjeđe krše, te su mnogo spremniji aktivno se založiti za njih kroz predlaganje izmjena u pravilniku o radu ili kolektivnom ugovoru. Istovremeno, ispitanici kod čijeg poslodavca ne djeluje sindikat slabije su informirani o svojim pravima i manje su spremni založiti se za zaštitu i unapređenje prava, a među vodećim razlozima za to su strah od otkaza i drugih posljedica, te defetizam, fatalizam i uvjerenje kako je nemoguće išta promijeniti.

U sklopu tribine održana je i panel rasprava o ulozi koju informiranost o radničkim pravima ima na cjelokupno društvo. Ona je danas na vrlo niskim granama, rekla je izvršna tajnica SSSH za socijalni dijalog i javne politike Ana Milićević Pezelj, ističući ulogu i odgovornost svih aktera – države, poslodavaca i sindikata. Brojni radnici ne pročitaju ugovor o radu prije nego ga potpišu i djeluju tek kada su im prava povrijeđena. Radionice za nezaposlene koje provodi Hrvatski za zapošljavanje, smatra Milićević Pezelj, uopće ne dotiču pitanje prava radnika i oblika njihove zaštite. I sustav obrazovanja je zakazao, no čak i s pokušajem reforme obrazovanja, tema i vrijednost rada potpuno su zanemareni, rekla je Milićević Pezelj, naglašavajući primjer međupredmetne teme „Poduzetništvo“ i inicijativu sindikata da se njezino ime promijeni u „Poduzetništvo i svijet rada“.

U pozadini toga je, smatra ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Boris Jokić, ideja da je školstvo akademska disciplina koja ni po čemu ne odgovara potrebama pojedinaca, radništva niti poduzetništva.

- Naš se obrazovni sustav ne dotiče riječi rad. Rad nije dio hrvatskih škola – niti praktični rad, niti znanje o radničkim pravima, niti o domaćinstvu. Stoga ne treba čuditi zašto nema ideje o radništvu i radničkim pravima, rekao je Jokić, te dodao kako se kroz poticanje kritičke misli kod mladih jača i i njihova aktivnost za sudjelovanje u zajednici i društvu. 

Na tribini je sudjelovao i tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske Domagoj Ferdebar koji je u posljednje tri godine obišao desetke tisuća radnika na gradilištima s ciljem upoznavanja radnika o pravima iz proširenog granskog kolektivnog ugovora za graditeljstvo. Zatečena razina znanja radnika, ocjenjuje Ferdebar, izrazito je loša – kako o pravima koje imaju, tako i o sindikatu, a nerijetki su scenariji i u kojima poslodavac otežava informiranje radnika, pa i njihovo učlanjenje u sindikat.

Direktorica HUP-ova Odjela za zakonodavstvo i pravne poslove Admira Ribičić oštro osuđuje takva postupanja,  smatrajući kako je kvalitetan dijalog radnika i poslodavaca preduvjet za zadovoljnijeg i produktivnijeg radnika, ali i konkurentnijeg poslodavca.

Pomoćnik ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dražen Opalić smatra kako sindikati moraju uspješnije komunicirati koristi članstva u sindikatu, te kako će i sindikati i poslodavci imati podršku Ministarstva u nastojanju da što više radnika bude obuhvaćeno kolektivnim ugovorima, kao sredstvom zaštite i unapređenja prava radnika. Opalić je istaknuo želju i namjeru Ministarstva da zajedno sa socijalnim partnerima sudjeluje u edukaciji učenika i studenata o pravima i obvezama u radnome odnosu s ciljem povećanja svijesti o nedopustivosti neprijavljenog rada.

- Dostupnost informacija nije garancija informiranosti. To ne znači da te informacije razumijemo i da ih možemo iskoristiti za rješavanje problema i za unapređenje i zaštitu naših prava. Naglasak trebamo staviti na razvijanje kritičke svijesti i sposobnost da razumijemo te informacije, kao i na razvijanju aktivizma da koristimo te informacije kako bismo zaštitili svoja prava, zaključila je Šobota, dodavši kako sindikati i poslodavci moraju imati aktivniju ulogu u informiranju svojih članova, a država mora učinkovitije sankcionirati poslodavce koji sprječavaju sindikalno organiziranje ili odvraćaju radnike od informiranja i traženja zaštite. - Informiranost i aktivni pristup garantira prevenciju povreda prava i njihovo unapređenje.

Snimku cijele tribine možete pogledati OVDJE, a pregled rezultata istraživanja OVDJE.

Online tribinu Kako do bolje informiranosti radnika i zašto je to važno za društvo organizirao je Savez samostalnih sindikata Hrvatske u sklopu projekta Rad po mjeri čovjeka, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom