SSSH

PočetnaVijestiBrnardić: Zakon o radu bez kolektivnih ugovora može vrlo lako ostati mrtvo slovo na papiru

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Brnardić: Zakon o radu bez kolektivnih ugovora može vrlo lako ostati mrtvo slovo na papiru

Zagreb, 4. siječnja 2022. - S početkom nove godine nastavljaju se pregovori oko izmjena Zakona o radu, a savjetnica SSSH za radno i socijalno pravo Sunčica Brnardić za portal Radnička prava pojasnila je sindikalnu poziciju u nadolazećem nastavku razgovora socijalnih partnera i Vlade RH.

- Sa sindikalne strane, smatramo da problem ne leži toliko u samom sadržaju Zakona o radu, već u njegovoj primjeni i načinu njegove primjene, rekla je Brnardić, te dodala kako Zakon o radu koji određuje minimalne standarde nije namijenjen da bude isključivi izvor prava za radnika, već on treba postaviti okvir unutar kojega će poslodavci i radnici specifičnosti radnoga odnosa uređivati kolektivnim ugovorima.

- Kolektivni ugovori vrlo su važni jer bez njih sam Zakon o radu može vrlo lako ostati mrtvo slovo na papiru.

Procesu formalnih pregovora o izmjenama ZOR-a prethodio je konzultativni proces u kojem je SSSH aktivno sudjelovao, ponudivši više od 50 stranica konkretnih prijedloga.

- Radi se o raznim izmjenama koje idu u smjeru sprečavanja zlouporaba koje smo primijetili u praksi, defleksibilizacije prethodno već fleksibiliziranih instituta kao što su rad na određeno vrijeme i raspored radnog vremena, odnosno o podizanju zakonske razine zaštite za npr. roditelje ili radnike koji rade od kuće, objasnila je Brnardić sindikalne stavove u procesu konzultacija, na kojima će ustrajati i u fazi pregovora.

- Ključno će biti oduprijeti se daljnjim fleksibilizacijskim tendencijama koje će se potencijalno pokazati kroz rješenja koja predlaže Ministarstvo i Hrvatska udruga poslodavaca, a za koja smatramo da se radi u područjima i odredbama koja su već primjereno riješena, zaključuje Brnardić. 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom