SSSH

PočetnaVijestiBrnardić: Činjenica da ne radite u uredu ne znači da nemate radno vrijeme

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Brnardić: Činjenica da ne radite u uredu ne znači da nemate radno vrijeme

Zagreb, 2. studenoga 2021. - Dostavljeni nacrt izmjena ZOR-a o kojima će socijalni partneri narednih nekoliko mjeseci pregovarati bio je tema emisije N1 Točka na tjedan, a savjetnica SSSH za radno i socijalno pravo Sunčica Brnardić je iznijela sindikalnu poziciju.

Brnardić smatra kako je jedan od problema s nacrtom ZOR-a koncept radnog vremena povezan s, među ostalim, radom na izdvojenom mjestu rada, odnosno činjenici da ako radnik ne radi u uredu, ne znači da nema radno vrijeme. Drugim riječima, objašnjava Brnardić, to znači da poslodavac, temeljem pravilnika o radu, može radnika isključiti od određenih prava koja imaju po zakonu o radu.

- Veliki broj radnika u Hrvatskoj upućeno je na rad od kuće bez njihove volje, a da to nije uređeno trenutnim člankom zakona. Ljudi time nisu sretni i to značajno utječe na kvalitetu radnog i privatnog života, rekla je Brnardić te dodala kako rad od kuće mora isključivo biti dobrovoljan, a zakonsko rješenje mora u obzir uzeti i želi li radnik stalno raditi od kuće ili povremeno, te pitanje uvjeta i naknade troškova za takav rad.

- Tražili smo uvođenje primjerenih radnih uvjeta, odnosno ideju da radnik mora imati jednake uvjete u uredu i kod kuće.

Drugi ključan problem je velik broj ugovora na određeno vrijeme po kojem je Hrvatska već godinama pri vrhu Europske unije. - Došli smo do granice održivosti koliko nesigurno tržište rada možemo imati, rekla je Brnardić, dodavši kako je SSSH dostavio niz prijedloga kojima se zloupotreba ugovora na određeno može suzbiti, čineći zapošljavanje na određeno neatraktivnim za poslodavce. Među njima su i izričito navođenje razloga zbog kojeg je moguće sklopiti ugovor na određeno vrijeme, kao i uvođenje otpremnine za radnike koji rade na određeno pod istim uvjetima kao i za radnike koji rade na neodređeno. Tu je i mogućnost propitivanja zakonitosti rada na određeno vrijeme, s teretom dokazivanja koji bi trebao biti na poslodavcu, kao i skraćivanje maksimalnog vremena rada na određeno na dvije godine.

- Ako bez posljedica možete osobu koja ima pravo na ugovor na neodređeno, zaposliti na određeno, zašto to ne biste radili iz mjeseca u mjesec, pita se Brnardić te dodaje da svi koji trenutno po zakonu imaju pravo na ugovor na neodređeno, takav ugovor trebaju i dobiti.

- Ne treba apelirati na moral poslodavca, već treba donijeti zakonska rješenja koja će definirati koji su to razlozi zbog kojih radnik može raditi na određeno, rekla je Brnardić te najavila i rezultate novog istraživanja koji govore u prilog vrlo raširenoj i učestaloj supstituciji ugovora na neodređeno ugovorima na određeno.

Cijelo gostovanje pogledajte OVDJE.

Foto: N1 screeenshot   

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom