Ljubomiru Pintariću nagrada za životno djelo za rezultate u zaštiti na radu

Zagreb, 29. travnja 2022. - Povodom obilježavanja Nacionalnog dana zaštite na radu, 28. travnja 2022., Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalno vijeće za ZNR su 28. travnja 2022. godine u Zagrebu dodijelili nagradu za životno djelo za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unapređenje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj Ljubomiru Pintariću, na prijedlog Sindikata graditeljstva Hrvatske i uz podršku SSSH.

Ljubomir Pintarić član je Sindikata graditeljstva Hrvatske, stručnjak zaštite na radu zaposlen u Colas Hrvatska d.d. Varaždin. Glavni je sindikalni povjerenik SGH u podružnici Cesta Varaždin (poslodavac Colas Hrvatska d.d.), te je predsjednik radničkog vijeća i član Europskog radničkog vijeća FO Groupe Bouygues.

Član je glavnog odbora SGH i predsjednik Odbora zaštite na radu SGH od osnivanja tog odbora 2004. Godine. Bio je predsjednik Koordinacije SSSH za zaštitu na radu u dva protekla mandata, a sada obavlja funkciju njezina potpredsjednika.

Kolega Pintarić je treći mandat (preko deset godina) ujedno i predsjednik Udruge USOP Regije Sjeverozapad (Udruga za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, zaštite okoliša i zaštite od požara regije Sjeverozapad). Član je Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu i dobitnik je priznanja za postignuća u području ZNR (2016.)

Jedan je od autora znanstvenog rada „Analiza modela upravljanja ZNR u RH“ koji je u 2019. godini prezentirao na 14. Međunarodnoj konferenciji koju je organiziralo Europsko udruženje inženjera sigurnosti (ESSE) u Budvi.

Čestitamo kolegi Ljubomiru Pintariću na primljenoj Nagradi za životno djelo za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unapređenje zaštite na radu u RH!