SSSH

PočetnaVijestiŽenska sekcijaNAJAVA: Aktivnosti Ženske sekcije SSSH povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

NAJAVA: Aktivnosti Ženske sekcije SSSH povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Zagreb, 17. studenoga 2021. - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga 2021. godine, Ženska sekcija SSSH organizirat će online edukaciju pod nazivom "Kako se boriti protiv nasilja nad ženama na radnom mjestu?" koja će se održati preko platforme ZOOM, 24. studenoga 2021. godine, od 16:00 do 18:00 sati.

Za sudjelovanje na edukaciji potrebno je prijaviti se na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/mEFuVJvZ6Z2n3mWH6

Edukacija je namijenjena članicama sindikata udruženih u SSSH, s ciljem učenja i prepoznavanja oblika nasilja i uznemiravanja na radnome mjestu, te s naglaskom na praktične primjere kako se zaštiti i djelovati. Uz edukativni dio, cilj edukacije bit će i poticanje i povezivanje žena iz različitih sindikata udruženih u SSSH, širenje kruga zainteresiranih žena za sindikalni aktivizam i rad Sekcije, te stvaranje prostora za dijeljenje iskustva uznemiravanja.

Pozivamo povjerenice i članice da se na dan akcije fotografiraju na radnim mjestima i na taj način pošalju snažnu poruku povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. 

U svrhu obilježavanja ovog važnog dana, Ženska sekcija SSSH pripremila je i letak "Žena na prvom i pravom mjestu" koji je dostupan u privitku ovoga teksta, a koji je namijenjen za objavu na oglasnim pločama u sindikalnim podružnicama, te društvenim mrežama. 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom