SSSH

PočetnaVijestiZa medijeSSSH u medijimaNovosel: Vjerujem u snažan ekonomski i socijalni oporavak

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel: Vjerujem u snažan ekonomski i socijalni oporavak

Zagreb, 22. prosinca 2020. -  Na polovici smo mandatnoga razdoblja SSSH (2018.-2022.) i kraju 2020., koja je po mnogočemu bila specifična. Povod za osvrt i nekoliko pitanja za predsjednika SSSH Mladena Novosela. Intervju, objavljen u najnovijem broju glasila SSSH Sindikalna akcija, pročitajte u cijelosti u nastavku.

U kojoj je mjeri do sada realizirano usvojeno prioritetno djelovanje SSSH prema konceptu rada po mjeri čovjeka koji u svim dimenzijama kvalitete radnoga mjesta vodi računa o dobrobiti radnika?

Na svojem Osmom kongresu SSSH je usvojio programsku platformu " Za rad po mjeri čovjeka" koja sadrži elemente koji omogućuju dostojanstven rad, ili, u prijevodu, rad koji omogućuje zadovoljstvo radnika na svome radnome mjestu.
Koliko god to nekome zvučalo utopistički, činjenica je kako iskustva naših radnika, kada odu raditi u neku zapadnoeuropsku zemlju, govore da je to moguće.
SSSH je svojim strateškim planom, koji je usvojen na sjednici Izvršnog odbora u siječnju 2020., utvrdio dinamiku realizacije programa rada, i siguran sam da ćemo do kraja mandata, u okviru mogućnosti koje su trenutno ograničene pandemijom  Covida-19, moći sa zadovoljstvom istaknuti konkretne pomake u svih šest elemenata rada po mjeri čovjeka, posebice u kvalitetnijem uređenju radnoga vremena, politici plaća, sigurnosti na radu i dr.

Kolika je bila uspješnost utjecaja SSSH u kreiranju javnih politika u ovoj korona godini?

Da, 2020. godina će u povijesti čovječanstva biti zasigurno zapamćena kao "korona godina", koja nije samo prouzročila novu socijalno-ekonomsku krizu, već prerano odnijela mnogo ljudskih života u cijelome svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.
Uz sve navedeno, Hrvatska je i tijekom srpnja provela i parlamentarne izbore, tako da nije bilo previše inicijativa za izmjenom pojedinih zakona, već je godinu obilježilo usvajanje mjera za očuvanje radnih mjesta zbog posljedica pandemije.
Činjenica je kako na samom početku pandemije (ožujak 2020.) Vlada nije imala previše sluha za uključivanje sindikalnih središnjica u kreiranje mjera, pa je čak gotovo pokrenula izmjene ZOR-a, kojima bi ograničila primjenu pojedinih prava iz individualnih i kolektivnih ugovora, no tu je SSSH odigrao ključnu ulogu u sprečavanju kako Vlade tako i poslodavaca da umanjuju prava radnicima iz KU. Nakon takvog čvrstog suprotstavljanja, u nastavku godine socijalni dijalog u pogledu kreiranja mjera i ostalih javnih politika krenuo je u pozitivnijem smjeru.

S obzirom na protekle tripartitne konzultacije o mogućim izmjenama Zakona o radu, možete li ocijeniti daljnji tijek i kako bi, u konačnici, mogao izgledati novi Zakon o radu?

Sve dosadašnje izmjene Zakona o radu, od njegova prvog donošenja 1995., koliko god išle na štetu radnika, nisu mogle zadovoljiti apetite poslodavaca, za maksimalnom deregulacijom radnih odnosa.
Iako HDZ, kao pobjednička stranka na parlamentarnim izborima nije u svom programu imao izmjene ZOR-a, pod alibijem pandemije, naravno, one su odmah pokrenute poslije izbora.
Koristeći iskustva iz prijašnjih godina, SSSH je, osim "obrambene strategije", primijenio "napadačku strategiju" isticanjem svojih zahtijeva koji se ponajprije odnose na pravednije uređenje rasporeda radnoga vremena, prekovremenoga rada, kvalitetnijeg nadzora proširenih KU, mogućnosti zajedničke tužbe za nepoštivanje kolektivnih ugovora, uređenja odnosa između člana i nečlana sindikata kada jer u pitanju konzumacija prava iz KU i dr.
Nakon nekoliko sastanaka vidljivo je kako interes Vlade ide u nekoliko smjerova, dodatnog uređenja rada na izdvojenim mjestima rada, ograničavanju ugovora na određeno vrijeme, ali i olakšavanja otpuštanja radnika, te mogućnosti povećanja tjednog trajanja dodatnog rada kod drugog poslodavca. Gotovo da "nije za vjerovati", HUP podržava sve Vladine inicijative.
Osobno mislim kako će za ostvarivanje naših interesa, kao i za ograničavanje Vladinih, osim kvalitetnih argumenata biti potrebno koristiti i sindikalne akcije.

Koju biste poruku poslali radnicima u Hrvatskoj za 2021.?

Prvo bih im poželio da ostanu zdravi, i da što prije zaboravimo na ovu pandemiju. Očekujem da će primjenom, za korištenje odobrenog cjepiva to doista biti što prije moguće.
Vjerujem kako će 2021. godina biti godina snažnog ekonomskog i socijalnog oporavka za koji se moramo pripremati kako bi u pravoj mjeri naše programsko usmjerenje prema radu po mjeri čovjeka bilo što uspješnije.
Stoga bih poručio svim radnicima da se za ostankom u Hrvatskoj vrijedi boriti i ne ići "linijom manjeg opora na rad u inozemstvo".
SSSH će poticati sindikate na dodatne napore ka više sektorskih kolektivnih ugovora, a Vladu na donošenje konkretnih mjera za kvalitetnijim radnim mjestima. Samim time i za veći ostanak radnika, kao i što veći povratak radnika u Hrvatsku.


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom