SSSH

PočetnaVijestiZa medijePress-konferencijeDo daljnjeg se odgađa štrajk radnika javno linijskog prijevoza putnika autobusima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Do daljnjeg se odgađa štrajk radnika javno linijskog prijevoza putnika autobusima

Zagreb, 5. rujna 2019. – Temeljem dobivenih dokaza iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva pravosuđa o rješavanju zahtjeva za poboljšanjem uvjeta rada i položaja radnika javno linijskog prijevoza putnika autobusima, Sindikat prometa i veza Hrvatske i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske do daljnjeg odgađaju  štrajk, najavljen za 9. rujna.

Od Hrvatske udruge poslodavaca dobili su i obavijest o prihvaćanju pregovora o granskom kolektivnom ugovoru. Nadaju se kako će pregovori ubrzo početi i u dobroj vjeri, te uspješno završiti. Cilj je dogovoriti što bolja materijalna prava radnika.

Kako rekoše čelne osobe sindikata Stjepan Lisičak i Anto Jelić na konferenciji za novinare u Radničkom domu, pratit će daljnji tijek razvoja događaja i prema potrebi reagirati. Sigurni su da će „priču istjerati do kraja“.

Sindikati traže izmjene Kaznenog zakona kojim bi vozači i prometni radnici dobili status službene osobe zbog stalnih prijetnji i fizičkih napada, uređenje tržišta rada i sklapanje granskog kolektivnog ugovora.

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom