SSSH

PočetnaVijestiZa medijeIzjaveSunčica Brnardić: Prekomjerni rad je izrazito štetan za zdravlje radnika

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sunčica Brnardić: Prekomjerni rad je izrazito štetan za zdravlje radnika

Zagreb, 18. svibnja 2021. – Povodom zabrinjavajućih rezultata istraživanja koje su provele Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Međunarodna organizacija rada (MOR), a prema kojem je 2016. godine od posljedica prekomjernog rada umrlo 745.000 ljudi, savjetnica za radno i socijalno pravo SSSH Sunčica Brnardić istaknula je ključne probleme vezane uz radno vrijeme radnika te se osvrnula na situaciju u Hrvatskoj.

“S prosjekom od 40 radnih sati tjedno u Hrvatskoj se, uz Grčku, najdulje radi od svih zemalja članica Europske unije. Najveći broj prekovremenih sati prisutan je u uslužnim djelatnostima – trgovini, bankovnom i financijskom sektoru, ali i u industrijskim zanimanjima – metalni i građevinski sektor”, rekla je Brnardić te naglasila kako i u Hrvatskoj imamo razloga za zabrinutost jer je primijećen povećani rizik od kardiovaskularnih bolesti te veći broj smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu s radnim opterećenjem.

Nedostatak radnika je također jedan od razloga povećanog radnog opterećenja radnika te bi se, umjesto o proširivanju radnih sati, trebalo razmisliti o migracijskoj politici koja bi omogućila da se ta potreba za radom zadovolji.”

Dok u zapadnoeuropskim zemljama postoji trend skraćivanja radnog vremena koji, pokazuju istraživanja, pridonosi zadovoljstvu i produktivnosti radnika, u Hrvatskoj dvije trećine radnika radi prekovremeno, a jedna trećina od njih prekovremeno rade jednom ili više puta tjedno.

“U Hrvatskoj je potrebno razviti svijest da radnici nisu ovdje za izrabljivanje”, govori Brnardić te ističe primjer kako se radnici u Hrvatskoj često susreću i s ekonomskim ucjenama u kojima im poslodavac govori da ako neće dulje ostati na poslu, neće dugo ostati ni na tom radnom mjestu.

U Hrvatskoj je, smatra Brnardić, potrebno promijeniti organizaciju i kulturu rada te bolje upravljati ljudskim resursima.

Komentirajući pozitivne primjere drugih europskih zemalja i tvrtki, poput Finske koja je uvela eksperiment u sklopu kojeg se radi četiri dana po šest sati ili BMW-a u kojem je radno vrijeme skraćeno na 24-25 sati tjedno, Brnardić napominje da su takva prava izborili sindikati kroz kolektivno pregovaranje i kolektivne ugovore. “Treba usvojiti sektorski pristup – u nekim je sektorima potrebno manje raditi te se kolektivnim ugovorima može regulirati radno vrijeme. Na taj se način na razini Europske unije skraćuje radno vrijeme”, kaže Brnardić.

Cilj SSSH je, govori Brnardić, potaknuti zakonski okvir koji će radnicima omogućiti da pregovaraju o svojem radnom vremenu. “Sada je trenutak da radimo na radnim uvjetima i da je važno ljudima ponuditi kvalitetu radnog mjesta i, između ostalog, i skraćeno radno vrijeme.”

Cijele izjave poslušajte na sljedećim linkovima:

Z1https://www.facebook.com/watch/?v=158155282928759

Zagreb.infohttps://www.facebook.com/watch/live/?v=526685218741900&ref=watch_permalink
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom