SSSH

PočetnaVijestiZa medijeIzjaveNovosel o zahtjevu SSSH za cijepljenjem prioritetnih skupina radnika

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel o zahtjevu SSSH za cijepljenjem prioritetnih skupina radnika

Zagreb, 25. ožujka 2021. – SSSH je sredinom mjeseca pozvao predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i načelnika Stožera civilne zaštite RH Davora Božinovića na hitnu izradu i provođenje jasno plana cijepljenja protiv COVID-19. Plan bi, među ostalim, morao definirati prioritetne skupine radnika i redoslijed njihova cijepljenja. Isti je zahtjev Vladi upućen i potkraj veljače.

O zahtjevu SSSH i odgovoru Vlade s novinarkom Slobodne Dalmacije Mirelom Goreta razgovarao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

-   Ne, nije bilo nikakve reakcije. Očito ne smatraju da je to područje njihova rada dio bilo kakvog dijaloga sa socijalnim partnerima. Neovisno o tome, drago mi je što očito počinju razmišljati da se mora provesti nekakva strategija cijepljenja. Ako ništa drugo, nije meni toliko žao što se oni nama nisu javili, draže mi je da su ipak počeli nešto smislenije raditi po tom pitanju, pa barem u okviru broja cjepiva koja dobiju, komentirao je aktualne najave Novosel, dodajući kako očekuje da će se u sljedećih tridesetak dana plan cijepljenja "malo preraspodijeliti" na najugroženije skupine radnika, sve one sektore u kojima su radnici daleko najviše povezani s građanima.

Tekst u cijelosti pročitajte na poveznici:
Sindikati apeliraju: ‘Cijepite prosvjetare i turističke radnike, oni su najugroženiji! Što kad starta sezona?‘ _slobodnadalmacija.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom