SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihTribina o Garanciji za mlade i zapošljavanju mladih

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Tribina o Garanciji za mlade i zapošljavanju mladih

Zagreb, 4. ožujka 2014. – U petak 7. ožujka u Novinarskom domu u Zagrebu održava se tribina Mreže mladih Hrvatske pod nazivom „Što garantiramo mladima“, na kojoj će se, uz sudjelovanje predstavnika SSSH, raspravljati o provedbi Garancije za mlade i širem kontekstu problema nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj. Cilj javne tribine jest podići svijest o problemu nezaposlenosti mladih i osigurati relevantan javni prostor s mjerodavnim dionicima za raspravu o ovom problemu.

Ako želite saznati više o Garanciji za mlade, nedavno izrađenom planu njezine provedbe, međusektorskoj suradnji te općenito nezaposlenosti mladih, pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje. Također će se raspravljati o tome koje su reforme potrebne u obrazovanju i na tržištu rada te o poželjnim mjerama kako bi se cjelovitije pristupilo problemu.

Panelisti će biti:
Sven Janovski, potpredsjednik, Mreža mladih Hrvatske
Darko Šeperić, stručni suradnik za europske integracije / savjetnik za socijalnu politiku, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
Mislav Balković, predsjednik, Udruga poslodavaca u obrazovanju
Tatjana Dalić, pomoćnica ministra, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Na tribini će se predstaviti i dijeliti brošura o Garanciji namijenjena organizacijama mladih i za mlade koja je također nastala u sklopu projekta Društveni putokazi: smjer – nezaposlenost mladih. U brošuri je na pregledan i mladima pristupačan način predstavljena Garancija za mlade i mogućnosti koje iz nje proizlaze.

Prijaviti se možete putem linka: bit.ly/1mIYa4n, ili pozivom na broj telefona: 01/4573 937.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom