SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihSkupština Sekcije mladih SSSH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Skupština Sekcije mladih SSSH

Zagreb, 6. prosinca 2013. – Jučer je u Radničkom domu održana redovna Skupština Sekcije mladih SSSH na kojoj je izabrano novo vodstvo, usvojen plan rada za razdoblje 2013.-2015., kao i niz inicijativa koje Sekcija namjerava pokrenuti prema SSSH i udruženim sindikatima, a s ciljem većeg otvaranja sindikata prema mladima. Skupštini je prisustovalo više od 40 predstavnika sekcija mladih sindikata udruženih u SSSH, što je najveći broj dosad.

U uvodnom dijelu, članove Skupštine pozdravili su predsjednik SSSH Mladen Novosel, koji je istakao važnost rada s mladima u sindikatu te najavio intenzivniju podršku Saveza aktivnostima mladih u idućem razdoblju, i predsjednik Mreže mladih Hrvatske (MHH) Marko Boko, koji je sudionicima predstavio MMH, posebno istaknuvši kvalitetu i rezultate dosadašnje suradnje MMH i SSSH. Ovo je treći zaredom puta da MMH prisustvuje Skupštini Sekcije mladih SSSH, a najavljen je i poziv Sekciji za sudjelovanje na Skupštini MMH koja će se održati u ožujku iduće godine.

Dosadašnji predsjednik Sekcije mladih Ivan Blažević predstavio je izvještaj o radu Sekcije u proteklom razdoblju, te zahvalio dosadašnjim članovima Izvršnog odbora na aktivnom angažmanu.
Za predsjednika Sekcije mladih SSSH izabran je Danijel Leš (Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat, podružnica 3. Maj), a za potpredsjednicu Antonieta Težak (Sindikat graditeljstva Hrvatske, podružnica Zagorje Tehnobeton). Za članove Izvršnog odbora izabrani su Marina Gruban (PPDIV), Nikola Pavičić (SITŠ), Marko Paušić (STUH), Nikola Kljaić (SMH-IS), Darko Vuković (SGH), Maja Mandarić (SOMK) i Ivan Blažević (STUH). Za izvršnu tajnicu izabrana je Sandra Bahunek (Sindikat trgovine Hrvatske).

Ključna aktivnost Sekcije u idućem razoblju bit će izgradnja i širenje mreže mladih sindikalnih aktivista, s ciljem da mreža okupi mlade članove iz što većeg broja podružnica sindikata udruženih u SSSH, te da posluži kao kanal dvosmjerene komunikacije SSSH i udruženih sindikata s mladim članovima. Uz to, Sekcija će pokrenuti niz inicijativa prema tijelima odlučivanja SSSH i udruženih sindikata s ciljem omogućavanja učlanjivanja studenata i osoba na praksi i stručnom osposobljavanju u sindikat, uvođenja kvota za mlade članove pri izborima u sindikalna povjereništva i tijela odlučivanja sindikata, uključivanja specifičnih odredbi vezanih uz mlade u kolektivne ugovore, kao i razvoja specifičnih usluga sindikata usmjerenih na mlade članove. Također, nastavit će se s organizacijom dosadašnjih aktivnosti vezanih uz Međunarodni praznik rada (objava natječaja za najbolji plakat, organiziranje koncerta ili neke druge prigodne aktivnosti za mlade), kao i s međunarodnom suradnjom (sudjelovanje u radu Odbora mladih Europske konfederacije sindikata i Regionalnog sindikalnog vijeća „Solidarnost“, a predstavnici Sekcije mladih sudjelovat će i u radu Predsjedništva i Vijeća SSSH.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom