SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihPlenarna sjednica Odbora mladih RSS „Solidarnost“

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Plenarna sjednica Odbora mladih RSS „Solidarnost“

Bečići, 23. svibnja 2016. - Od 7. - 10. svibnja 2016, u Bečićima (Crna Gora),  održana je plenarna sjednica odbora mladih RSS „Solidarnost“ na kojoj je prisustvovalo 20 mladih predstavnika sindikata iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i domaćina Crne Gore. Predstavnici Kosova nisu sudjelovali na sjednici. Ispred Sekcije mladih SSSH sudjelovali su Marko Paušić i Petra Šprajaček.

Sjednicu je započela kolegica Ivana Mihajlović, predsjednica  Sekcije mladih Unije slobodnih sindikata Crne Gore, kao domaćin te predstavila Emiliju Grujić, koordinatoricu zajedničkog projekta „Na putu ka EU“, i Gorana Pavlova, web-dizajnera istog projekta. Nakon što su poželjele dobrodošlicu svim sudionicima, ugodan boravak u Crnoj Gori, te uspješan rad, započelo je predstavljanje svakog osobno. Prisutni su se upoznali s prijedlogom rada i satnicom, koji je takav i usvojen.

Mladi su, na samom početku, predstavili najnovije aktivnosti svojih sekcija, s posebnim osvrtom na kampanje koje su provedene ili se provode u cilju organiziranja i uključivanja novih mladih članova, ali i kampanje koje su provedene za 1. maj te one koje sindikati svakodnevno provode. Kolegica Petra Šprajaček je predstavila kampanje SSSH „Uštekaj se u sindikat“ i aktivnosti koje su provedene u sklopu 1. maja, te ukratko objasnila redizajn facebook stranice SSSH. Prisutnima su prikazani i video clipovi: Reci to cipelama, Uštekaj se u sindikat i Izađi iz sjene.

U sklopu programa bila je planirano predstavljanje i diskusija o aktivnim mjerama politike zapošljavanja mladih. Iako je sjednica trajala cijeli dan, od 9 do 20 sati, navedena tema se nije stigla obraditi, jer su prikazane kampanje izazvale veliki interes prisutnih i iscrpnu diskusiju. Stoga će tema aktivnih politika zapošljavanja biti odrađena na sljedećoj plenarnoj sjednici Odbora mladih.

Nakon zajedničkog sastanka za mlade je organiziran izlet prijestolnici Cetinju. Uz stručnog vodiča mladi su imali prilike upoznati se s povijesti Crne Gore te su obišli najpoznatije spomenike tog grada. Nakon organiziranog razgledavanja Cetinja put je nastavljen ka Njegušima, a sepertinama s kojih se pruža nezaboravan pogled na bokokotorski zaljev mladi su završili svoj organizirani izlet.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom