SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihOdržana edukacija za aktiviste Sekcije mladih SSSH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Održana edukacija za aktiviste Sekcije mladih SSSH

Zagreb, 24. veljače 2018. – U sklopu novog mandatnog razdoblja Sekcije mladih SSSH organiziran je prvi sastanak izvršnog odbora SM na kojem se usvojio Izvještaj s održane redovne izborne skupštine Sekcije mladih. Na sastanku se raspravljalo o aktivnostima i radu Sekcije u narednom razdoblju, a u cilju kvalitetnog provođenja aktivnosti Sekcije na lokalnim razinama. Jedno o pitanja koje se na izbornoj Skupštini otvorilo je – izgradnja baze mladih aktivista Sekcije kao i potreba za izgradnjom njihovih vještina za sindikalni rad.

U subotu u Omladinskom hostelu Zagreb organizirana je edukacija „Aktiviraj sindikalni svijet“ na kojoj je sudjelovalo 13 aktivista iz svih dijelova Hrvatske. Edukacija je bila nastavak u izgradnji aktivističke grupe članova Sekcije mladih SSSH i redovite edukacije mladih aktivista na razini SSSH.
Na edukaciji se bavilo temama uloge sindikata u izgradnji pravednijeg društva, aktivnostima kojima se bavi SSSH i sindikatiu, uz to su aktivisti učili o načinima i koracima u provođenju sindikalnih akcija, kao i samostalnom osmišljavanju akcije Sekcije mladih u narednom razdoblju.
Edukaciju su vodile Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade i Sunčica Brnardić, pravna savjetnica iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske će kroz svoj sustav sindikalne edukacije EDUCA@ SSSH nastaviti educirati aktiviste Sekcije mladih SSSH. Prema odluci, aktivisti imaju mogućnost pohađanja temeljne sindikalne edukacije -  10 osnovnih kotizacija za tečajeve Educe (proljetni ciklus 2018.) za članove Sekcije mladih SSSH (1 kotizacija za Sekciju mladih za svaki tečaj, s time da svaki sindikat može prijaviti po jednog polaznika tijekom ciklusa).

Kako je bilo na edukaciji možete pogledati u galeriji

Za detaljne informacije o aktiviranju mladih kroz Sekciju mladih SSSH možete se javiti Nediljki Buklijaš, stručnoj suradnici za edukaciju i mlade, nediljka.buklijas@sssh.hr i tel. 01 46 15 227. 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom