SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihNatječaj za izradu plakata povodom Međunarodnog praznika rada

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Natječaj za izradu plakata povodom Međunarodnog praznika rada

Zagreb, 1. ožujka 2018. - Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sekcija mladih SSSH, nastavljajući tradiciju, raspisuju natječaj za izradu plakata povodom Međunarodnog praznika rada.

Iako je gospodarstvo raste, kvaliteta radnih mjesta u Hrvatskoj danas sve više opada. Sve više radnika, ponajprije mladih, ali i svih ostalih, radi na izuzetno kratkim ugovorima o radu, bez ikakve sigurnosti, sve im je teže planirati budućnost i ostvariti ravnotežu radnog i privatnog života. SSSH smatra da svatko zaslužuje dobar posao, posao koji je pošteno plaćen, na kojem nema diskriminacije, na kojem se radnika poštuje i uvažava, na kojem se glas radnika čuje, posao koji omogućava osobno napredovanje i razvoj, ali i dovoljno vremena za privatan život, i dovoljno sigurnosti kako bi se privatan život, i budućnost, mogli planirati.

U želji da potaknemo mlade, ali i sve ostale, na razmišljanje o značenju i važnosti kvalitete radnih mjesta, pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u obilježavanju Praznika rada prijavom na natječaj i izradom plakata pod temom:

                                   - Rad po mjeri čovjeka - moja vizija dobrog radnog mjesta

Sudionike natječaja pozivamo da idejnim rješenjima plakata izraze svoju viziju dobrog rada, odnosno kvalitetnog radnog mjesta: prikažite plakatom što je to što po vašem mišljenju rad i posao čini dobrim i  kvalitetnim, ukratko - što čini rad po mjeri čovjeka.

Ljudsko izražavanje služi promišljanju svijeta u kojem živimo, i dijeljenju ideja. Akcijom želimo potaknuti učenike, studente, kreativce, dizajnere, profesionalce, ali i one kojima je vizualno izražavanje samo hobi da svoju kreativnost usmjere prema razmišljanju o tome kakav bi trebao biti rad po mjeri čovjeka, te im omogućiti da svoje ideje o tome podijele s drugima.

Idejna rješenja možete poslati u elektroničkom obliku najkasnije do 13. travnja 2018. godine, na e-mail: natjecaj@sssh.hr, s naznakom „Natječaj za Praznik rada“.

Uz osobne podatke, uz rad je potrebno poslati i kratko pisano objašnjenje ideje plakata, odnosno povezanosti grafičkog rješenja s temom.

Vodeći računa o kvaliteti grafičkog i idejnog rješenja, ocjenjivački žiri SSSH izabrat će tri najbolja rada koja će biti nagrađena novčanom nagradom u iznosu 2.000 (1. mjesto), 1.000 (2. mjesto) i 500 kuna (3. mjesto).

Svi će pristigli radovi biti objavljeni na internetskoj i Facebook stranici SSSH, a tri najbolja rada i u glasilu SSSH „Sindikalna akcija“. Uz nagrađene, desetak najboljih i najoriginalnijih radova bit će izloženo na prigodnoj izložbi povodom Međunarodnog praznika rada.

Prijave pristigle nakon navedenoga roka neće biti prihvaćene. Idejna rješenja koja su već bila nagrađivana u drugim sličnim natječajima, kao i već objavljena, neće biti prihvaćena. Zaposleni u SSSH i njegovim udruženim sindikatima nemaju pravo sudjelovanja u natječaju.

Pristigli se radovi mogu koristiti isključivo u svrhu natječaja i njegove promocije te pripadajuće izložbe.

Sudjelovanjem u natječaju sudionici daju suglasnost SSSH da poslane radove objavi u tiskanim i internetskim glasilima SSSH, te da odabrane radove tiska u obliku plakata i izloži na prigodnoj izložbi povodom Praznika rada. Za sve ostalo autore će se kontaktirati i tražit će se njihova suglasnost.

SPECIFIKACIJE:

VELIČINA: 480 x 680 mm
SLIKE: rezolucija 260 DPI
BOJE: CMYK sustav boja
OPREMA: pdf pripremljenom za tisak - opremljen oznakama i dodatkom za rezanje (Bleed)

Logo SSSH mora biti vidljiv na plakatu (vidi privitke).

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom