SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihNAJAVA: Konferencija „Mladi u sindikatu 21. stoljeća“

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

NAJAVA: Konferencija „Mladi u sindikatu 21. stoljeća“

Dvodnevna konferencija je prilika za dijalog između mladih sindikalista i sindikalnih lidera o promjenama koje su nužne kako bi se sindikat u 21. stoljeću otvorio mladima i bolje štitio njihove prava i interese.

Konferencija „Mladi u sindikatu 21. stoljeća“ održava se 30. i 31. siječnja 2020. g. u Zagrebu.

Prvog dana želimo okupiti 40-ak mladih sindikalnih povjerenika i aktivista sindikata udruženih u SSSH koji će zajednički pripremiti konkretne prijedloge o sindikalnom organiziranju mladih i borbi za njihova radna prava.

Drugog dana pridružit će im se članovi Izvršnog odbora SSSH, koji će kroz strukturiranu raspravu razgovarati s mladim sindikalistima o njihovim prijedlozima i pitanjima.

Cilj konferencije je doći do zajedničkih prijedloga o tome kako mlade približiti sindikatu, a sindikat mladima, odnosno kako nastaviti razvijati SSSH i udružene sindikate kao moderne sindikalne organizacije, koje će u 21. stoljeću znati i moći organizirati mlade radnike i na njima temeljiti svoju snagu.

Konferencija se provodi u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Program konferencije možete pogledati ovdje.

Sukladno pravilima projekta, na konferenciji mogu sudjelovati isključivo članovi sindikata udruženih u SSSH. Za prijavu na konferenciju potrebno je ispuniti i poslati prijavni obrazac.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom