SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihMladi kao organizatori promjena

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Mladi kao organizatori promjena

Slavonski Brod, 22. travnja 2017. - Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sekcija mladih SSSH  održali su u petak niz aktivnosti za mlade u Slavonskom Brodu.

Tijekom popodneva, aktivisti Sekcije mladih SSSH postavili su informativni štand na Korzu, oko kojega su informirali prolaznike o prvomajskom prosvjedu te o važnosti i radu sindikata. Uz to su pripremili zabavni kviz o radnim pravima. Prolaznici su pozitivno reagirali na pristup i razgovor s našim mladim članovima, razgovarali su o problemima na radnom mjestu, situaciji u Brodu, te su se razveselili osvojenim nagradama koje su primili nakon točno  odgovora.

Osim aktivnosti na Korzu, Sekcija mladih SSSH pripremila je u Centru mladih – Slavonski Brod tribinu pod nazivom Kamo plovi ovaj Brod i kako preuzeti kormilo? - MLADI KAO ORGANIZATORI PROMJENA. Na tribini su sudjelovali, ispred SSSH, v.d. predsjednik Sekcije mladih SSSH Ivan Juričević, te izvršni tajnik SSSH za projekte i edukaciju Darko Šeperić, te Marin Živković, ispred Mreže mladih Hrvatska, a gosti iz Slavonskog Broda su bili: Hrvoje Gačić iz Inicijative za čisti zrak te Mladen Sudar, predsjednik Connect IT udruge za razvoj ICT. 

Glavni cilj tribine bio je raspraviti o problemima mladih u Brodu i šire, potaknuti na razmišljanje o važnosti građanskog i sindikalnog aktivizma mladih, na važnost međusobne suradnje i solidarnosti u zajedničkoj borbi za bolje i pravednije društvu. U tom smjeru se i vodila rasprava, kroz koju je svaki od sudionika istaknuo upravo te segmente aktivizma i organiziranja mladih, ističući kako mladi uistinu jesu i trebaju biti, ne samo nositelji, već i organizatori promjena.

Svrha aktivnosti Sekcije mladih SSSH bila je davanje doprinosa i podrška SSSH u organizaciji prvomajskog prosvjeda u Slavonskom Brodu, kroz uključivanje mladih članova, promociju sindikata i prosvjeda te nove partnerske suradnje s lokalnim udrugama i u tome su, u svakom smislu, uspjeli.

Nakon tribine održali su se neformalni razgovori i druženja sa posjetiteljima tribine.

Fotografije: Dejan Maričić, Nediljka Buklijaš
 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom