SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihKampanja Pozor – ZOR!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Kampanja Pozor – ZOR!

Zagreb, 3. veljače 2014. - Video kampanjom Pozor – ZOR! Ženska fronta za radna i socijalna prava nastavlja upozoravati i informirati javnost o negativnim tendencijama novog Zakona o radu koji je, nakon što je Vlada 23. siječnja dala zeleno svjetlo, upućen u saborsku proceduru.

Tijekom veljače, kroz niz kratkih video uradaka sindikalistkinje i sindikalisti te brojne aktivistkinje i aktivisti progovorit će o različitim aspektima toga zakona koji potire izborena radnička prava stavljajući u prvi plan daljnju fleksibilizaciju rada i radnog vremena. Širenjem takozvanih atipičnih  oblika rada produbljuje se siromaštvo, smanjuju nadnice, onemogućava planiranje slobodnog vremena te oslabljuje sindikalno organiziranje.

Takvom reformom radnog zakonodavstva "socijaldemokratska" Vlada  legitimira dugoročnije socijalne procese čije će posljedice biti vidljive u neposrednim radnim odnosima i mirovinskoj potpori, te će odrediti smjer društvenih kretanja i generacijama koje slijede. Naša je dužnost pokušati ih zaustaviti u tom naumu, napominju u Ženskoj fronti.

Pogledajte prvi spot:
                                       

Iz medija:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/radnice-majke-i-trudnice-protiv-mrsiceva-zakona-o-radu-recimo-svi-ne-kukuriku-neoliberalizmu-/725429.aspx

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom