SSSH

PočetnaVijestiZoom savjetovanje o radničkim pravima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Zoom savjetovanje o radničkim pravima

Zagreb, 9. veljače 2021. - SSSH organizira savjetovanje "Što trebaš znati o radničkim pravima?" preko aplikacije ZOOM, u četvrtak, 18. veljače, u 15,00 sati.


Što su radnička prava i kako ih ostvariti? Kakve povrede prava se događaju u praksi? Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao? Što radnici mogu poduzeti da poboljšaju radnička prava u svojoj radnoj sredini? - neke su od tema o kojima će govoriti i na pitanja sudionika odgovarati:

• Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade ( SSSH)
• Slobodan Kapor, pravni povjerenik ( SSSH

Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti ZOOM savjetovanju, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja.


Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/2g7Fbc8SEGNhdBgw9


Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom