SSSH

PočetnaVijestiPrijavi se na webinar o radnom vremenu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Prijavi se na webinar o radnom vremenu

Zagreb, 19. lipnja 2020. - SSSH nastavlja s online edukacijom (webinarom)  pod nazivom "Kako organizirati radno vrijeme po mjeri čovjeka" u četvrtak, 25. lipnja, od 14:00 do 15:00 sati.

PRIJAVI SE NA WEBINAR#6

Radno vrijeme jedna je od šest dimenzija SSSH-ova koncepta Rad po mjeri čovjeka, a njegovo kvalitetnije uređenje jedan je od trenutnih strateških prioriteta SSSH.

Prošle godine pokrenuli smo raspravu o skraćivanju radnog vremena, dok smo se ove godine, uslijed pandemije izazvane koronavirusom i posljedicama koje će imati za radnike i radnice, suočili s novim problemima.  Ipak, pitanje radnog vremena, uključujući njegovu zakonsku regulativu, kao i različite modele njegove organizacije i rasporeda, danas je važnije nego ikada. S obzirom da mnogi radnici i radnice moraju raditi od kuće gdje nestaje prostor privatnog i poslovnog, sindikati će se morati dodatno angažirali kako bi spriječili povrede radnih prava vezanih za radno vrijeme.

Što radno zakonodavstvo kaže o uređenju radnog vremena? Kakve oblike organizacije radnog vremena susrećemo u praksi? Što možemo učiniti da poboljšamo organizaciju radnog vremena u interesu radnika? Kakve sindikalne akcije možemo poduzeti da uredimo radno vrijeme po mjeri čovjeka?

O ovim temama govorit će:

• Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo  
• na webinaru će sudjelovati sindikalni povjerenici i povjerenice iz različitih sindikata udruženih u SSSH te će podijeliti svoja iskustva o primjerima organizacije radnog vremena u njihovim radnim srednima

Webinar "Kako organizirati radno vrijeme po mjeri čovjeka" je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava i radnički predstavnici sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.
Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/5dzxr18GqKyKxFFG7

Webinar je organiziran u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom