SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSSSH prikupljena sredstva uplatio za nabavku stambenih kontejnera

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

SSSH prikupljena sredstva uplatio za nabavku stambenih kontejnera

Zagreb, 28. siječnja 2021. – U akciji koju je pokrenuo 30. prosinca, dan nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, SSSH je od udruženih sindikata, sindikalnih podružnica i članova do 27. siječnja prikupio ukupno 232.000 kuna namijenjenih za pomoć stradalima u potresu.

Izvršni odbor SSSH na sjednici održanoj 21. siječnja jednoglasno je odlučio prikupljena sredstva iskoristiti za nabavku opremljenih stambenih kontejnera, procjenjujući da je trenutno najvažnije pomoći onima koji još uvijek nemaju krov nad glavom.

Prikupljena sredstva omogućuju kupovinu tri stambena kontejnera, a IO SSSH odlučio ih je rasporediti među gradovima Petrinjom, Glinom i Siskom. Na račune gradova Petrinje i Siska jučer su uplaćene namjenske donacije za kupnju stambenih kontejnera, dok je za Glinu SSSH kontejner naručio i platio izravno.

Sve naknadno pristigle uplate SSSH će također preusmjeriti u pomoć potresom pogođenim krajevima.
Još je uvijek u tijeku i međunarodna akcija prikupljanja sredstava, koju je SSSH pokrenuo zajedno s NHS-om i MHS-om, a u sklopu koje su financijsku pomoć već poslali sindikati iz brojnih europskih zemalja kao i međunarodna sindikalna udruženja.
 

Fotografija: SSSH _prilikom posjeta Glini početkom siječnja (stambeni kontejner)

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom