SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSkup povjerenika Sisačko-moslavačke županije: Bitno je zajedničko rješavanje problema

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Skup povjerenika Sisačko-moslavačke županije: Bitno je zajedničko rješavanje problema

Zagreb, 1. ožujka 2021. – SSSH je protekli petak organizirao skup povjerenika Sisačko-moslavačke županije. S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, održan je putem aplikacije Zoom. Održavanje skupa povjerenika bilo je važno kako bismo čuli i raspravili probleme s kojima se povjerenici i članovi s tog područja susreću, a posebice nakon razornog potresa koji je pogodio tu Županiju.

Povjerenici udruženih sindikata koji su bili u mogućnosti prisustvovati skupu svjedočili su različitim iskustvima vezanim uz svoj radni status u izvanrednim okolnostima. Primjerice, radnici iz sektora trgovine, konkretno Konzuma, uglavnom rade. Zbog crvene naljepnice koju je dobio petrinjski Dom za starije i nemoćne korisnici su, zajedno sa zaposlenima, izmješteni na drugu lokaciju u Popovači. Posljedično, povećali su se troškovi prijevoza. Zaposleni u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije mjesec dana nisu radili. Sada rade u kontejneru, no analize koje su dosad radili u kontejneru ne mogu raditi. Radnici Sisačkog vodovoda trenutno nemaju kolektivni ugovor, no izrazili su zadovoljstvo podrškom i pomoći SSKH.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel, te izvršne tajnice SSSH Ana Milićević Pezelj i Dijana Šobota upoznali su ih s aktivnostima SSSH vezanim uz Covid-19 i potres u Županiji, te pozvali na daljnju suradnju i zajedničko rješavanje svakog problema.

Kako je zgrada u Sisku u kojoj se nalazi Teritorijalni ured SSSH Sisak pretrpjela veliku štetu i neupotrebljiva je za daljnje korištenje, članovi udruženih sindikata mogu potražiti i obratiti se našoj pravnoj povjerenici Ines Duk Ocvarek na novoj adresi u Sisku, u Ulici Stjepana i Antuna Radića 24 (II. ulica).


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom