SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiOnline konferencija „Mentalno zdravlje na radnom mjestu: kako je pandemija utjecala na radnike?“

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Online konferencija „Mentalno zdravlje na radnom mjestu: kako je pandemija utjecala na radnike?“

Zagreb, 08. travnja - Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira konferenciju pod nazivom  „Mentalno zdravlje na radnom mjestu: kako je pandemija utjecala na radnike?“, koja će se održati u utorak, 27. travnja 2021. godine, od 15.00 do 16.30.

Konferencija će biti organizirana preko platforme Zoom, uz prijenos uživo na Facebook stranici SSSH i Rad po mjeri.

Prijavite se na sudjelovanje preko poveznice: https://forms.gle/4aaWcW83wEDc2Puk6

 

Cilj konferencije je povodom Svjetskog dana zaštite zdravlja i sigurnosti na radu i Nacionalnog dana zaštite na radu, 28. travnja, otvoriti raspravu o stanju zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, aposebno mentalnog zdravlja, u kontekstu pandemije koronavirusa.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja SSSH o mentalnom  zdravlju radnika. Također, govorit ćemo o zaštiti zdravlja  kao jednoj od dimenzija SSSH-ovoga koncepta Rada po mjeri čovjeka, a bit će predstavljeni i zahtjevi sindikata na području zaštite na radu i u pogledu donošenja Nacionalne  strategije o mentalnom zdravlju.

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu predstavit će i rezultate svojeg istraživanja Kako si?, s fokusom na nalaze koji se odnose na radna mjesta. Hrvatski zavod za javno zdravstvo govorit će o trendovima na području mentalnog zdravlja radnika, o tome tko je najpogođeniji, kakvi su troškovi za pojedinca i društvo te što poduzima Vlada RH. Na konferenciji ćemo govoriti i o problemima stigmatizacije i diskriminacije i o savjetima za radnike na području mentalnoga zdravlja.

O ovim temama govorit će:

  • Mladen Novosel, predsjednik SSSH
  • Gordana Palajsa, voditeljica javnih politika SSSH u području zaštite na radu
  • Darko Šeperić, izvršni tajnik SSSH
  • Helena Koren, Služba za medicinu rada, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
  • prof.dr.sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju FFZG, voditeljica dionice istraživanja na radnom mjestu

Konferenciju će moderirati Dijana Šobota, izvršna tajnica SSSH.

Sudjelovanje u konferenciji otvoreno je svima onim zainteresiranima za temu mentalnoga zdravlja na radu i načinima njegovog zaštita i poboljšanja.

NAPOMENA: Očekivano trajanje konferencije je 1 sat i 30 minuta, a provest će se putem aplikacije ZOOM. Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja online konferencije. Za sve dodatne informacije slobodno se javite na dijana.sobota@sssh.hr .

Prijava sudjelovanja preko poveznice: https://forms.gle/4aaWcW83wEDc2Puk6 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom