SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiJavni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja i nagrade za životno djelo za promicanje zaštite na radu u RH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja i nagrade za životno djelo za promicanje zaštite na radu u RH

Zagreb, 25. siječnja 2021. (mrosp.gov.hr/SSSH) - I ove je godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo natječaj za dodjelu priznanja i nagrade za životno djelo za promicanje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu priznanja i nagrade za životno djelo mogu podnijeti pravne i fizičke osobe, a rok za podnošenje prijdloga je 12. ožujka 2021.

Više informacija o natječaju/javnom pozivu Ministarstva pronađite na poveznici:
Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja i nagrade za životno djelo za promicanje zaštite na radu

Kako se navodi, iz prijedloga za dodjelu priznanja i nagrade trebaju biti vidljivi mjerljivi pokazatelji doprinosa zaštiti na radu, kao što su, primjerice, aktivnosti koje su rezultirale smanjenjem broja ozljeda na radu profesionalnih bolest i bolesti u vezi s radom i/ili trežina njihovi posljedica.

Podsjećamo kako su proteklih godina kod mnogih poslodavaca radnici između sebe izabrali povjerenike radnika za zaštitu na radu. Svi oni pridonose zaštiti interesa radnika na području zaštite na radu, te prate primjenu pravila, postupaka i aktivnosti zaštite na radu.

Kandidirajmo ih za dodjelu priznanja i nagrade.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom