SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSTUH: Zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu kontinuirano i besplatno testirati na COVID-19

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

STUH: Zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu kontinuirano i besplatno testirati na COVID-19

Zagreb, 31. ožujka 2021. - Sindikat turizma i usluga Hrvatske 30. ožujka 2021. uputio je dopis Ministarstvu turizma i sporta s prijedlogom za kontinuiranim i besplatnim testiranjm zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu na COVID-19.

- S obzirom na nadolazeću turističku sezonu, a uzevši u obzir činjenicu da, zbog nedostatka cjepiva, cijepljenje prioritetnih skupina, u koje su uvršteni i radnici u turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti , još uvijek nije moguće, Sindikat turizma i usluga Hrvatske Vladi Republike, odnosno Ministarstvu turizma i sporta RH predlaže da turističkim i ugostiteljskim radnicima osigura kontinuirano besplatno testiranje na COVID-19 sve do njihova cijepljenja.

Uz cijepljenje, testiranje na virus ključan je faktor u zaustavljanju njegova širenja i očuvanju zdravlja kako turističkih i ugostiteljskih radnika, tako i turista i gostiju s kojima su u neposrednom kontaktu, a što je za Hrvatsku, kao turističku destinaciju, velika prednost pred nadolazeću turističku sezonu, navodi se, među ostalim, u dopisu STUH-a. 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom