SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSTUH svojim članovima: Prijavite se za cijepljenje protiv COVID-19

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

STUH svojim članovima: Prijavite se za cijepljenje protiv COVID-19

Zagreb, 24. ožujka 2021. – Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) svojim je članicama i članovima preporučio da se prijave za cijepljenje protiv COVID-19. Kako se navodi u današnjem priopćenju za javnost, cijepljenje preporučuju radi očuvanja zdravlja i života zaposlenih u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, ali i zdravlja i života željenih turista, turističke sezone, te radnih mjesta i plaća.

Zaposleni u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti svakako su oni najizloženiji kontaktima s većim brojem ljudi, a mnogi od njih, zbog prirode posla, nisu u mogućnosti održavati fizičku udaljenost od drugih osoba.

STUH, naime, raspolaže informacijom kako je „odlučeno da se nastavno na daljnji proces cijepljenja šire populacije među prioritetne skupine uvrsti i turističke djelatnike kako bi se i na taj način osigurala što bolje epidemiološka situacija u uvjetima pojačanih kontakata.“   

Cijepljenje je organizirano prema prioritetima. U prioritet broj 1. spadaju operativno osoblje hotela (recepcija, odjel hrane i pića, domaćinstvo i slično), te djelatnici koji su u neposrednom kontaktu s njima na dnevnoj razini. U prioritet broj 2. spadaju „administrativno“ osoblje i osobe koje rade na dislociranoj lokaciji i koje nije u dnevnom kontaktu s djelatnicima iz prvoga prioriteta.

Priopćenje u cijelosti pronađite u nastavku.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom