SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiMeđunarodne aktivnostiRadnici Amazona u Njemačkoj ponovno štrajkaju

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radnici Amazona u Njemačkoj ponovno štrajkaju

Berlin, 29. studenoga 2020. (index.hr/SSSH/Ver.di) - Njemački sindikat Ver.di pozvao je radnike u njemačkom skladištu Amazona na drugi štrajk u tjedan dana koji će omesti obradu narudžbi nakon popusta na "crni petak" 27. studenoga.

Novi štrajk planiran je za ponedjeljak navečer i trebao bi trajati do kasno u utorak. U štrajku prošli tjedan koji je trajao od četvrtka do subote sudjelovalo je više od 500 radnika, objavio je Ver.di.

Tvrtka i dalje odbija potpisivanje kolektivnog ugovora trgovine maloprodajom, kao i hitnog kolektivnog ugovora o zdravstvenoj zaštiti! Jer pod koronom, u još svjetlijim bojama pokazuje što uvijek ide po zlu s Amazonom: Internetska diva povećala je promet za 40 posto od početka pandemije samo u Njemačkoj - za kolege u brodarskim centrima koji podrazumijevaju više rada, ali ne i više novca. Prvim olakšanjem ukinute nadoplate po satu. Dodatni rad je ostao od tada - ne samo za Black Friday, ne samo prije Božića!

Umjesto toga, mnogi amazonski brodarski centri sada se smatraju ' korona hotspotovima '. Mnoge kolege su ponekad teško bolesne, brojke su mnogo puta veće od ' normalne ' infekcije. Mjesto sada svakodnevno kontrolira zdravstveni odjel. Radnici se žale kako pridržavanje pravila distanciranja nije moguće u svakodnevnom radu.

O temi:
Streikaufruf bei Amazon _radioeins.de

- Prije nego što kupujete preko Amazona, preporučujemo članak o Amazonu od prošle godine, koji, nažalost, nije postao manje aktualan, navodi na svojoj facebook stranici Ver.di.

Vezano:
Crni petak: vrijeme da se rasvijetle mračne prakse Amazona _radpomjeri.eu

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom