SSSH

PočetnaVijestiSTUH traži nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta u turizmu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

STUH traži nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta u turizmu

Zagreb, 19. veljače 2021. – Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) zatražio je od Vlade RH nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta u turizmu kako bi se, kako navode, spasilo što se spasit može i kako bismo, ako već ne možemo ovu, onda barem sljedeću turističku sezonu dočekali spremni i s brojem zaposlenih potrebnim i dovoljnim za pružanje kvalitetne turističke i ugostiteljske usluge.

Ponajprije, traže isplatu potpora za ožujak i travanj 2021., jer još uvijek nije potvrđeno hoće li one biti isplaćene. No, STUH je mišljenja kako to neće biti dovoljno, jer je već sada jasno da će ovogodišnja turistička sezona biti loša i da će trebati uložiti sva raspoloživa sredstva kako bismo uspjeli „dogurati“ do sezone 2022.

- Ako smo uspjeli sve do sada sačuvati najveći dio radnih mjesta u turizmu bila bi šteta i bilo bi besmisleno da ih sada izgubimo, a sve mjere poduzete dosad bile bi uzaludne. Stoga vas u ime 100 000 zaposlenih u turizmu, još jedanput, molimo da poduzmete sve kako bi se sačuvala radna mjesta i osigurao normalan početak turističke sezone 2022, za koju vjerujemo da će biti svojevrstan spas i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini, navodi se u pismu, upućenome predsjedniku Vlade RH, te čelnim osobama ministarstava turizma, rada i gospodarstva.

Foto: Pixabay

Pismo u cijelosti pročitajte u nastavku:

 

Odgovor Ministarstva rada

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom