SSSH

PočetnaVijestiNovosel: Nema ni teoretske šanse da dopustimo zadiranje u Zakon o radu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel: Nema ni teoretske šanse da dopustimo zadiranje u Zakon o radu

Zagreb, 30. travnja 2020. - Gostujući u N1 studiju uživo, predsjednik SSSH Mladen Novosel najavio je sutrašnji prvosvibanjski e-prosvjed SSSH

Kako je pojasnio, ova kriza još je jednom pokazala vrijednost svih radnika za funkcioniranje društva i naš svakodnevni život. To se odnosi kako na zdravstvene radnike, tako i na one koji su rijetko u fokusu javnosti, a bez čijeg se rada normalan život ne može odvijati, kao što su trgovci, graditelji, čistači, policajci, vatrogasci i drugi. Ne smijemo zaboraviti ni sve one koji zbog epidemioloških mjera uopće ne mogu raditi, iako je i njihov doprinos našem životu značajan. Mnogi im ovih dana pljeskom zahvaljuju, ali radnicima su prvo potrebna bolja prava – veće plaće, bolji uvjeti rada, uključujući i bolju zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu.

Neizbježna tema bio je i prijedlog Hrvatske udurge poslodavaca o izmjenama Zakona o radu kojima se želi uvesti termin izvanrednog stanja, a u kojemu bi poslodavac mogao radniku isplatiti plaću manju od ugovorene ugovorom o radu.

- Nema ni teoretske šanse da dopustimo zadiranje u Zakon o radu, poručio je Novosel.

Više na:
Novosel: Nema ni teoretske šanse da dopustimo zadiranje u Zakon o radu _n1info.com


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom