SSSH

PočetnaVijestiHumanitarna akcija sindikalne podružnice SMH-IS Đuro Đaković Specijalna vozila za pomoć stradalima u potresu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Humanitarna akcija sindikalne podružnice SMH-IS Đuro Đaković Specijalna vozila za pomoć stradalima u potresu

Zagreb, 12. veljače 2021. - Sindikalna podružnica Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Đuro Đaković Specijalna vozila organizirala je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava među radnicima tvrtke u svrhu pomoći nastradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Radnici, koji su se već ranije samostalno uključili u akcije pomoći nastradalima, odazvali su se u velikom broju ovoj akciji i pozivu sindikata. Ukupno je prikupljeno 28.960,00 kuna.

Prikupljeni novac iskorišten je za pomoć dvjema obiteljima u Petrinji: osmeročlanoj obitelji Ivana Milasa i četveročlanoj obitelji Krune Milkovića. Oba radnika zaposleni su u Hrvatskoj vojsci, i stacionirani su u Petrinji. Novac su obiteljima uručili članovi sindikalnog povjereništva Ivan Barić, Stjepan Buntak, Željko Gavran i Tomo Kožul, koji su u srijedu, 10. veljače posjetili ove dvije obitelji i razgovarali o problemima i šteti izazvanoj potresom.

„Osjećali smo potrebu organizirati ovu akciju jer se i radnicima Đure Đakovića Specijalna vozila  pomagalo kad su bili u velikim problemima i štrajkovima krajem 2019 godine. Tada su se ljudi iz cijele Hrvatske odazvali i pomagali radnicima te im poklanjali paketiće za Božić kako bi i djeca radnika  Đuro Đaković Specijalna vozila dočekala Božić u radosti kao i druga djeca u Hrvatskoj. To radnici Đuro Đaković Specijalna vozila ne mogu nikada zaboraviti“, kazao je glavni sindikalni povjerenik sindikalne podružnice u Đuri Đakoviću Specijalna vozila Željko Gavran.

Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija sindikata udruženih u SSSH koje imaju za cilj pomoći stradalima u potresu. Podsjetimo, SSSH je od udruženih sindikata, sindikalnih podružnica i članova do 27. siječnja prikupio ukupno 232.000 kuna, koje je iskoristio za nabavku opremljenih stambenih kontejnera, a SSSH je pokrenuo i međunarodnu akciju u sklopu koje su financijsku pomoć već poslali sindikati iz brojnih europskih zemalja kao i međunarodna sindikalna udruženja.
 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom