SSSH

PočetnaVijestiBrnardić: Ne možemo si priuštiti isključivanje radnika iz upravljanja ekonomskim oporavkom

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Brnardić: Ne možemo si priuštiti isključivanje radnika iz upravljanja ekonomskim oporavkom

Zagreb, 27. srpnja 2020. (rtl.hr /SSSH) – O izazovima koji su pred novom Vladom Republike Hrvatske, te Vladinoj novoj prilici da se strateški postavi u izgradnji održivijeg i otpornijeg društva koje nužno mora biti socijalno pravednije, za RTL.hr govorila je savjetnica za radno i socijalno pravo SSSH Sunčica Brnardić.

- Potrebne su nam bolje javne politike – sustavno podizanje kvalitete i sigurnosti radnih mjesta, smanjivanje nejednakosti poreznom politikom i naročito početak vođenja cjelovite politike kroz poticanje kolektivnog pregovaranja. Ovo posljednje posebno je važno kako radnici ne bi bili isključeni iz upravljanja ekonomskim oporavkom što je greška iz prošle krize koju si više ne smijemo priuštiti. Također, moramo početi pametno ulagati u javne usluge i općenito u socijalne aspekte oporavka i razvoja što smo kao društvo potpuno zapustili, rekla je, među ostalim, Brnardić, dodavši kako su sindikati, kao i uvijek, spremni uključiti se, surađivati kroz socijalni dijalog i dati svoj doprinos za novi smjer koji nam nasušno treba.

- No, ako Vlada i dalje nastavi tretirati poslodavce kao isključive nositelje gospodarske aktivnosti, a radnike i radnice i njihove predstavnike kao nužno zlo, moramo biti i bit ćemo spremni braniti svoje interese i na druge načine, poručila je.

Tekst u cijelosti pročitajte na:
Može li izlaz iz koronakrize unaprijediti naše živote? 'Ne možemo si priuštiti isključivanje radnika iz upravljanja oporavkom' _rtl.hr 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom